Festival - Festival Connexions
Maika Makovski
(Esp) Alfred García
Raúl Rodríguez
Javier Ruibal
(Esp) Marala
(Esp) Infiesta
(Esp) Odette Tellería
TGA
(Esp) Odette Tellería
(Esp) Odette Tellería
TGA
(Esp) Gaspar–Savall–Bonell–Pagès
(Esp) Gaspar–Savall–Bonell–Pagès
(Esp) YoungEffervescenceBigBand
(Esp) YoungEffervescenceBigBand
Júlia Colom
(Esp) Infiesta
Javier Ruibal
Rocío Márquez & Fahmi Alqhai
(Esp) Marala
Danae & Golo
Danae & Golo
(Esp) Alfred García
(Esp) Alfred García
Raúl Rodríguez
(Esp) Big Ensemble Taller de Músics
(Esp) Big Ensemble Taller de Músics
Mazoni & Istanbul Street Ensemble
Mazoni & Istanbul Street Ensemble
Rocío Márquez & Fahmi Alqhai
Maika Makovski
Maika Makovski

El cicle de diàlegs musicals a Barcelona arriba aquest any a la setena edició amb una desena de propostes a diferents espais de Barcelona. En total, seran 10 concerts que es podran veure entre el 18 i el 28 d’octubre a Luz de Gas, al Centre Artesà Tradicionàrius, La [2] d’Apolo i al Taller de Músics 24. L’edició d’enguany tindrà propostes molt diferents entre elles, amb més connexions i totes amb un denominador comú: la creativitat musical. Connexions és l’experiència, la curiositat i el desig de connectar sentiments compartits tant pels creadors com pel públic, qui descobrirà en directe el resultat de l’intercanvi i les vivències des artistes en el desenvolupament del ‘nou’ projecte.

Luz de Gas veurà sobre les seves fustes la primera connexió el 18 d’octubre. El Yo pregunto d’Eva Fernández es veurà acariciat per les cordes del Quartet Brossa que, oberts a les col·laboracions i als riscos artístics, se sumarà al trio format per la cantant i saxofonista, el guitarrista Josep Munar i el bateria Enric Fuster. El divendres 19 el festival es traslladarà a casa, al Taller de Músics 24, on veurem Juan SNK & The Groove Gang, una aposta sorgida del raper del Besòs-Maresme, participant del Cabal Musical, amb músics de la talla del trompetista David Pastor i el saxofonista Mario Roldán. El dia 20 tindrem l’oportunitat d’escoltar Abrak’Ataka, el fruit de la coincidència entre Hora de Joglar i Balkan Paradise Orchestra a La [2] d’Apolo. En el que serà el seu concert final de gira, Hora de Joglar es veurà multiplicat per aquesta fanfàrria de música balcànica formada per vuit instrumentistes de vent i percussió. El primer cap de setmana acabarà fent-nos viatjar amb notes del sud de l’Índia en el concert de Carola Ortiz & Charu Hariharan. La clarinetista catalana i la percussionista índia uniran els seus estils, influències al Centre Artesà Tradicionàrius, diumenge 21 d’octubre.

La segona setmana començarà amb la flauta de Tere Galceran i els pinzells de Joma, omplint de notes i colors el Taller de Músics 24 en un concert pictòric. Ens quedem a la mateixa sala i dimecres 24 podrem veure Amaro Freitas Trio feat. Raynald Colom. Freitas, considerat un dels renovadors de la música instrumental brasilera, s’ha envoltat pel baixista Jean Elton i el bateria Hugo Medeiros en el seu darrer treball, Sangue Negro. Amb la unió en aquest concert de Raynald Colom, ‘El Miles Davies català’, ompliran de ritme i energia el Taller de Músics 24. Amb ‘Faré vacances! Una visita a Ovidi Montllor’, Feliu Ventura & Xerramequ & el Aborígens viatjaran fins al barri de Gràcia, al Centre Artesà Tradicionàrius, el 26 d’octubre, amb un espectacle on les cadències jamaicanes, ambientals i lisèrgiques de Xerramequ i el Aborígens guiaran el calidoscopi musical amb el qual Feliu Ventura celebrarà l’Ovidi. Tornarem al Taller de Músics 24 el divendres 27 d’octubre per gaudir de l’art de dues joves artistes que no paren de guanyar premis: la compositora i cantautora catalana Raquel Lúa i la guitarrista bilbaïna Amaia Miranda. Per últim, la Young Effervescence Big Band tornarà a tancar el Connexions, aquesta vegada al Centre Artesà Tradicionàrius el diumenge 28 d’octubre amb Las pasiones de Pablo, un homenatge al pintor malagueny inspirat en una selecció de quadres amb la dona com a protagonista.